Віскі The Irishman. Дух ірландської доброзичливості та гостинності

SINGLE MALT 12
Share on Facebook

ВІСКІ THE IRISHMAN ВИРОБНИЦТВА WALSH WHISKEY DISTILLERY СТВОРЮЮТЬ САМЕ ТАК, ЯК ЦЕ РОБИЛИ НА СІЛЬСЬКИХ СІМЕЙНИХ ВИНОКУРНЯХ У XIX СТОЛІТТІ: У САМОМУ СЕРЦІ РЕГІОНУ, ДЕ СПОКОНВІКУ ВИРОЩУВАЛИ ЯЧМІНЬ, В ОБРАМЛЕННІ МОГУТНІХ ДВОХСОТЛІТНІХ ДУБІВ. М’ЯКЕ ТЕПЛЕ СЯЯННЯ ЦЬОГО НАПОЮ ЧУДОВО ПЕРЕДАЄ ОСОБЛИВИЙ ДУХ ІРЛАНДСЬКОЇ ДОБРОЗИЧЛИВОСТІ ТА ГОСТИННОСТІ. ВІДНЕДАВНА ЕКСПЕРТИ МЕРЕЖІ СІЛЬПО ТА LE SILPO ОБРАЛИ ВІСКІ THE IRISHMAN ДЛЯ ВЛАСНОГО ІМПОРТУ. ПРЕЗЕНТУВАВ ЙОГО В УКРАЇНІ ГОЛОВНИЙ БРЕНД-АМБАСАДОР КОМПАНІЇ WALSH WHISKEY DISTILLERY ПАН КОНОР БУТ.

Conor Booth

У Ройал-Оук, графства Карлоу, що на південному сході Ірландії, у 1999 році Пан Бернард Волш заснував Walsh Whiskey Distillery, щоб повернути країні славу найкращого виробника віскі. Із сотень віскікурень, на той час, зосталося лише 3 діючі. The Irishman – справжній, але майже забутий стиль ірландського віскі. Нині Walsh Whiskey Distillery виробляють близько 650 000 бочок на рік (8 млн пляшок). Компанія створила портфоліо знаних у світі марок напоїв, зокрема лінійку з восьми ірландських віскі під брендами The Irishman і Writers 'Tears (назва просто «to die for!»), марка кави Hot Irishman і кремовий лікер The Irishman.

Віскі The Irishman. Дух ірландської доброзичливості та гостинності

Пан Conor Booth – головний бренд-амбасадор компанії Walsh Whiskey Distillery для презентації та дегустації підготував три зразки The Irishman, що демонструють стиль лінійки й розповів, як правильно пити напій, щоб відчути увесь букет ароматів. Всі 3 позиції представлені ексклюзивно в мережі Сільпо та Le Silpo на полицях «Власний імпорт». Вартість The Irishman Founder`s Reserve — 749 грн., Single Malt — 990 грн., Single Malt 12 — 1450 грн.

FOUNDER’S RESERVE

FOUNDER’S RESERVE

Аромат: Пряний. Від спецій з кислуватим присмаком до гострих і солодких прянощів (коріандр, чорний перець, кориця, ваніль), персики і зелене яблуко.

Смак: Прянощі, солод, темний шоколад, діжка, з-під бурбону (солодкуватість дуба, сухофрукти), кремова карамель.

Післясмак: Стійкий, трохи солодкуватий післясмак дуба й іриски.

SINGLE MALT

Віскі The Irishman. Дух ірландської доброзичливості та гостинності

Аромат: Зрілий і фруктовий із соковитим персиком, курагою та тропічними фруктами. Нотки квітки апельсина і ванільних ірисок.

Смак: Ванільна солодкість, гранола, підсмажений мигдаль і мед, печиво, абрикос і нотка коки.

Післясмак: Довгий, з легкою солодовою ноткою і солодким дубом.

SINGLE MALT 12

2

Аромат: Вишуканий аромат з легкими солодкими і пряними нотами ванілі, кориці і гвоздики. Баланс нот яблука, груші, паленого дерева і свіжоскошеного сіна.

Смак: Перший ковток — вибух багатих смаків: солодкий смак ванілі, делікатно поєднаний з чорним перцем. Потім розкривається соковита фруктова кульмінація і повільно спадає, щоб поступитися зерновому трав’янистому фінішу.

Післясмак: Повнота смаку зникає досить швидко, але залишає затяжні соковиті аромати ячменю і дуба. Нотки вершкової помадки і темного шоколаду завершують враження.

1346c4cb22c6990873363a2c76d1e711

Пан Конор має також досвід роботи в підприємницькій діяльності та велику зацікавленість у алкогольній індустрії в цілому, а тому із задоволенням проводить майстер-класи з продукції Walsh Whiskey Distillery для барменів, блогерів і дистриб’юторів як на внутрішньому ринку, так і в Європі та США. Головного бренд-амбасадора компанії Walsh Whiskey Distillery ми запитали зокрема ще й про таке:

Як правильно дегустувати віскі? Спочатку ви маєте приділити час, щоб відчути аромат. Особисто я, чим довше вловлюю нотки запаху, тим ширше осягаю його багатогранність.

Чим довше ви намагаєтеся розпізнати аромат, тим ліпше вам смакуватиме віскі.

Подача віскі (посуд, температура напою). Щодо посуду найкращим вибором буде  гленкерн (Glencairn glass). Завдяки грушоподібній формі цієї склянки, аромат має можливість розкритися повністю, адже правильно підіймається вузькою частиною бокала. Я зазвичай подаю віскі кімнатної температури, хтось полюбляє і тепліший напій. У США, натомість, п’ють бурбон із льодом.

Зауважу, що єдиного правила немає, усе залежить від уподобань того, хто п’є. І так із усім, що стосується віскі: як ви ним насолоджуєтеся, із чим міксуєте чи розбавляєте водою – це цілком персональний досвід.

Віскі The Irishman. Дух ірландської доброзичливості та гостинності

Food pairing  

Є чимало опцій для food pairing, розкажу про кілька. Ірландське віскі має кремовий смак, із пікантними нотками, тож смакує з хорошими легкими сирами. Поєднання з шоколадом – теж гарна ідея. До прикладу, The Irishman Single Malt має шоколадний присмак, до нього пасуватиме і чорний, і молочний шоколад. В Ірландії ми любимо поєднувати віскі з різними видами пива, це ірландська традиція.

Щоб не зіпсувати смакові враження від самого віскі, не раджу поєднувати його з сильно ферментованими сирами. Інших прямих заборон немає. Віскі – міцний напій і містить більше спирту, ніж вино, тому він досить «компромісний», з погляду food pairing.

tumblr_o1u5rbTBOa1r5fwoio1_1280

Найфантастичніше у віскі те, як треба його пити: повільно смакувати, справді приділити цьому час, аби оцінити наскільки довго дозрівав віскі саме для вас. Walsh Whiskey Distillery дотримується усіх необхідних процедур і витримки напою. Неквапливо насолоджуючись смаком  – ви виказуєте повагу до способу виготовлення цього напою.

Трьома словами про Ірландське віскі. Perfect. Smooth. Accessible. / Ідеальне. Плавне. Невимушене.

Афіша івентів

Афiша Iвентiв

Дякую!

Ми з вами зв'яжемося у найближчий час!